OM PRODUKTEN

En bra design börjar med bra material. Alla våra planscher tryckta på bomullspapper som väger 190g/m². Våra handgjorda ramlister till skolplanscherna är av svensk ek och lintråd. Att produkten ska vara av grön och miljövänlig är av stor vikt. Därför har vi valt att enbart använda oss av nordiska material. Vårt tryckeri är bland annat Svanenmärkt och ISO14001-certifierat och pappret är klimatkompenserat till 90%. Tryckeriet ligger bara fem minuter från vårt kontor i Lund - närproducerat såklart! Även våra handgjorda ramar tillverkas här i Skåne.

Illustrationerna vi arbetar med är alla från antika vetenskapsverk. Vi arbetar för att restaurera bilderna så att de är så lika original och arterna de föreställer som möjligt. Alltså köper du inte bara en vacker plansch, utan en bithistoria som får nytt liv. Vi är väldigt måna om att det är skolplanschen i sitt original som ska ta fokus, och har därför genom väl utarbetade tekniker funnit den absolut bästa restaureringsmetoden för att ge planscherna nytt liv. Genom att ta vara på planschen i sitt original och ge den det där lilla extra gör att alla våra motiv är helt olika andra på marknaden. Genom att kombinera våra utbildningar i bilogi och grafisk design skapar vi en produkt som vi med stolthet kan kalla den bästa. 

Alla skolplanscher i labbet handarbetas från fysisk till digital och därefter tryckt produkt, vilket gör att vi har full kontroll på hela förloppet produkten genomgår. Varje plansch kontrolleras av oss innan den till slut märks med vår prägel som garanterar att produkten är av högsta kvalité. Genom att köpa en plansch av Naturlaboratoriet kan du lita på att du valt en produkt som både är grön och bra, det är vårt löfte till er.